2012. július 25., szerda

More 10 tips


1. Ne legyen túl sok az inger, a tömeget, túl sok ismeretlen embert nem bírják. Fokozatosan hozzá lehet szoktatni, de ha hirtelen kapja, kiakad.
2. Nem ordítozni vele, nem megütni. Az erős indulatoktól kiakad és bezár minden kommunikációs csatornát, nem jut el az agyáig amit hall. Higgadtan érdemes kezelni, ügyes alkukat kötni. Előre kiagyalni alku sémákat, amik beváltak és bármikor bevethetők.
3. Nem szabad kinevetni amikor kiborul és viccnek felfogni egy olyan dolgott, amin ő kibukott, mert azt hiszi őt neveted ki.
4. Kevés édességet adni neki, mert felpörgeti.
5. Kis csendes pihenő kora délután, tanulás és foglalkoztatás fél órás szakaszokban, szünetekkel, mert elfárad és fáradtan agresszív lesz.
6. Nyugis gyerekekkel hadd játsszon, jó hatással vannak rá.
7. Állatokkal jól kijön, mindig legyen a közelben "terápiás" állat, jobb híján plüss amivel szerepjátékot játszhat.
8. Mandalaszínezés. Nagyon jól leköti és fejleszti is.
9. Ne hagyd, hogy azok, akiknek nincs ebben tapasztalata, autoriter nevelésre bíztassanak, elbizonytalanítsanak. Ne akarj megfelelni nekik. Úgy neveld, ahogy bevált. Ők pedig ennek kivitelezésében segítsenek. Ha nem segítenek, akkor legalább ne szóljanak bele. A gyerek azonnal kihasználja, ha azt érzi, megosztottság (több falkavezér) van, és játszmázni fog. Egy irányt kell követni, de azt stabilan.
10. Mindig ki kell szakítani a környzetből, ahol az ingerek telitődtek és szépen elvonni a figyelmét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése