2012. augusztus 11., szombat

Nursery

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy megosszak jót és rosszat, érdekeset és tanulságosat. Lányegében bármit, aminek kicsit is köze lehet ehhez a "betegséghez. Bocsássatok meg nekem a személyes hangvételért, de nem tudom szó nélkül hagyni. A minap történteket, most az egész sztorit nem írnám le, az itt megtaláljátok, legyen elég az idevágó része, amit most más szemszögből fejtenék ki.
Adott egy gyermek, aki eddig korai fejlesztésben részesült és bölcsődei ellátásban. 1 éven belül ez már a harmadik helye. Az első frissen nyílt, tapasztalatlan gondozókkal, szép hely felszerelt csak épp a tapasztalat és a hozzáértés hiánya. A második szintén kellemes környezet, átlagos felszereltség, hozzáértő tapasztalt és őszinte gondozókkal. A harmadik nem a város legjobb pontján található, felszereltsége már-már biztosságosnak sem mondható talán és a gondozók. Mosolygósak, kedvesek... szembe, de hátulról döfnek és hanyagok. Saját problémájuk a legnagyobb és előrébb való valamint az "elit" tagoké. Azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy a második helyen is volt probléma, sőt panasz is, de együtt kitaláltunk valamit megoldottuk, de a harmadik helyen még az együttműködés halovány szikrája sem látszódott. Századszori próbálkozásra, hazaküldésekre, előidézett pszichés lázokra, szép majd csúnyább kérésre is volt precedens. Az egész játék arra ment ki, hogy a gyerkőcöt lepasszolják és mivel ez nem sikerült mondva csinált indokkal és egy orvos felkérésével, aki egy két éve kiállított alapítványi (és nem a februári szakértői) papírra és a gondozók panaszáradataira hivatkozva kiállított egy szakvéleményt, melyben súlyos magatartási problémákra hivatkozva eltanácsolja a közösségi neveléstől a gyermeket.
Viszont az egész ügy poénja, ha lehet így fogalmazni, hogy a gyermek ön és közveszélyes egy 14 fős bölcsődei csoportban, viszont egy több mint 30 fős ovis csoportba megpróbálják betenni, csak, hogy belássam, hogy nem megy. Akkor adjanak egy nyilatkozatot, hogy nem mehet és kész, de ne tologassák. Viccesnek koránt sem mondható, hogy mennyit képesek szórakozni, pakolgatni egy gyermeket és hazaküldeni, hogy 5 éves koráig maradjon otthon anyucival, aki pedig szeretgesse jó sokat, mert attól szerintük minden rendbe jön, hisz egy átlag gyereknek is az használ a legtöbbet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése